Konkurence pro Dámejídlo.cz? Do Prahy přišel rozvážet pokrmy finský start-up

Nová služba na doručování jídla v Praze Wolt

Nová služba na doručování jídla v Praze Wolt Zdroj: Wolt

Nová služba na doručování jídla v Praze Wolt
Nová služba na doručování jídla v Praze Wolt
Auta firmy DámeJídlo.cz
generální ředitel DámeJídlo.cz Jan Matějů
5
Fotogalerie

V Praze v pátek zahájí svou činnost finská online služba na objednávání a doručování jídla Wolt. Pro začátek bude dostupná uživatelům v centru Prahy, na Vinohradech, v Holešovicích, Karlíně a v částech Žižkova a Smíchova. 

Finský start-up, který vznikl v roce 2014 v Helsinkách se zatím rozšířil do dalších finských měst, Švédska, Dánska, pobaltských zemí a letos na jaře také do Budapešti. Po Evropě má přes 900 tisíc registrovaných uživatelů. Vstup na pražskou scénu je podle ředitelky expanze Woltu Marianne Vikuly pro firmu logickým krokem, Pražané jsou prý totiž progresivní a ctižádostiví a Praha má “různorodou a rychle rostoucí gastronomickou scénu”.

V první fázi si zákazníci budou moci objednat z téměř padesátky restaurací, které zahrnují například populární bistra, síť vietnamských restaurací, ale třeba i známé řetězce jako Burrito Loco nebo Subway. Uživatelé aplikace pak budou moci sledovat polohu kurýra přímo na mapě.

Wolt bude muset v Praze konkurovat již zavedené české službě a jedničce na trhu Dámejídlo.cz, která funguje ve více než 160 českých městech a v nabídce má dva tisíce restaurací z celé republiky.

Firmu založil v roce 2012 český podnikatel Tomáš Čupr, o tři roky později ji prodal německé společnosti DeliveryHero. Tržby Dámejídlo za loňský rok přesáhly 200 milionů korun.