Kouzelná Almara a InPost se spojí, dohromady vytvoří 100 výdejních míst

Kouzelná Almara, ilustrační foto

Kouzelná Almara, ilustrační foto Zdroj: ctk

Sítě automatizovaných výdejních míst zboží z e-shopů InPost společnosti In Time a Kouzelná Almara se spojily. Do Vánoc nabídnou 100 výdejních terminálů pod označením InPost. Již během září jich bude v provozu kolem 60. Uvedli to zástupci obou provozovatelů.

Sjednocení aktivit má podle ředitele Almary Davida Pečenky pomoci lépe a rychleji implementovat službu do českých internetových obchodů, protože nabídne desítky výdejních míst a logistiku, která působí po celé ČR.

„Z reakcí zákazníků vidíme, že si tento způsob vyzvedávání zásilek velmi oblíbili, o čemž svědčí i vysoké procento zákazníků, kteří tento způsob doručení zásilek volí opakovaně. Díky spolupráci s In Time můžeme nově nabídnout tuto službu i mimo Prahu, na což čekalo velké množství našich zákazníků,“ uvedl Pečenka.

Společně jako jediní nabídneme v ČR tento rychlý a komfortní způsob vyzvednutí zásilek. Na trhu tak přibude nový distribuční kanál pro širokou škálu budoucího využití. Navíc připravujeme napojení této služby na mezinárodní síť InPostu čímž získají naši zákazníci stejnou možnost posílat své zásilky i mimo ČR,“ uvedl jednatel In Time Robert Boček.

Výsledkem spojení by mělo být i řešení pro zákazníky e-shopů, které jako možnost dopravy zatím nenabízí službu Kouzelná Almara. Na základě speciální adresy bude zboží doručeno do schránky na podobném principu jako P.O.Boxy. Služba funguje v zahraničí pod názvy myByBox či Buffer Box.

Za projektem Kouzelné almary stojí investiční skupiny Miton, Enern a internetový podnikatel Tomáš Čupr. S projektem Kouzelná almara spolupracují e-shopy slevomat.cz, bonami.cz, vasecocky.cz, vykupto.cz, berslevu.cz a další.

Nakupujete na internetu? Pomůže vám Kouzelná almara