Lázně Velichovky, s hodnotou 100 milionů, koupí, kdo dá víc

Lázně Velichovky - areál

Lázně Velichovky - areál Zdroj: Lazne Velichovky

Lázně Velichovky - areál
Lázně Velichovky - areál
Lázně Velichovky - areál
Lázně Velichovky - areál
5
Fotogalerie
Lázně Velichovky, bývalá lázeňská perla z Náchodska, v únoru zřejmě změní majitele. Lázně zavřely kvůli dluhům více než 50 milionů korun loni v červenci. Společnost požádala o vyhlášení insolvence a nyní je v konkurzu. Rozsáhlý lázeňský areál, jehož celková hodnota je odhadnuta na více než 110 milionů korun, bude prodán přes výběrové řízení. Jediným kritériem bude nabídnutá cena.

„Obecně půjde o výběrové řízení, nikoliv o dražbu, a tedy je možné nabídnout cenu podle vlastního uvážení. Doporučuje se začínat na 50 milionech korun, přičemž pět milionů bude vratná kauce,“ odpověděl na dotaz E15.cz Pavel Mikulenka, manažer společnosti Prokonzulta, která výběrové řízení organizuje. Uzávěrka pro příjem nabídek byla stanovena na 20. února.

Dominantou lázní je hlavní lázeňská budova s historickou hodnotou Masarykův dům, která nyní díky komplexní rekonstrukci disponuje moderním balneoprovozem.

Kromě Masarykova domu je součástí areálu dalších šest vil, které rovněž slouží k ubytování. „Všechny budovy jsou zrekonstruované a v perfektním stavu a celkově nabízí 400 lůžek s příslušenstvím“, dodal Josef Machů z Prokonzulty.

Co se bude ve Velichovkách prodávat

Celý lázeňský komplex je obklopen rozsáhlým parkem, v němž se kromě lázeňských budov nachází i restaurace a kavárna.
Zda a za kolik se Velichovky nakonec prodají, je však nejasné.

Věřitelský výbor si totiž vyhradil právo všechny předložené nabídky odmítnout, a to i bez udání důvodu.

Není přitom jasné, komu lázně patří, akcie jsou na majitele. Zaměstnanci, kterých ve Velichovkách pracovalo 105, dostali výpověď.

Lázně Velichovky se nacházejí na rozhraní Kladského pomezí a Podzvičínska. Díky své poloze v místě s hustou prvotřídní slatinou, která je ojedinělá na celém území ČR, jsou lázně vhodné na léčbu pohybového ústrojí po úrazech či operacích nebo na léčbu onkologických pacientů.

České lázeňství začalo skomírat, lázně se potýkají s odlivem klientů