Lidé víc sázeji, Fortuně ale klesl zisk o pětinu

Sázková kancelář Fortuna

Sázková kancelář Fortuna Zdroj: Rasch Jan/Euro

Sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group za devět měsíců letošního roku klesl provozní zisk EBITDA meziročně o 19,6 procenta na 17,7 milionu eur (zhruba 479 milionů korun). Objem přijatých sázek stoupl o 25,1 procenta na 615,1 milionu eur (zhruba 16,6 miliardy korun).

Ve sportovním sázení společnost přijala sázky za 601 milionů eur (16,2 miliardy korun), což je o 25,2 procenta více než za leden až září loňského roku. Přijaté sázky v loteriích pak rostly o 21,4 procenta na 14 milionů eur (téměř 379 milionů korun).

To podle něj výrazně podpořilo provozní výkonnost. „Vzhledem k velice silným výsledkům vidíme poměrně potenciál k překonání celoročního výhledu společnosti. Trh by měl dnes na výsledky reagovat pozitivně,“ dodal.

Vývoj akcií FortunyVývoj akcií Fortuny | akcie.cz

Akcie společnosti před desátou hodinou rostly o více než jedno procento na 74,50 korun. Hrubé výhry se za tři čtvrtletí zvýšily o 8,1 procenta na 105 milionů eur (2,84 miliardy korun). „Tento nárůst byl zapříčiněn silným třetím čtvrtletím, ve kterém bylo dosaženo nadprůměrných marží,“ uvedla firma. Hrubé výhry z kurzového sázení rostly o 7,6 procenta na 98,9 milionu eur (2,67 miliardy korun), hrubé výhry z loterií se zvýšily o 16,4 procenta na 6,1 milionu eur (165 milionů korun).

Fortuna Entertainment Group je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek. Působí v Česku, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. S akciemi firmy se obchoduje na pražské a varšavské burze, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.