Macao je největší hernou světa, překonalo Las Vegas

ilustrační foto

ilustrační foto

Číňané umějí peníze vydělat, ale také ve velkém utrácet v hazardních hrách. Příjmy heren na Macau, které vyhledávají zejména čínští turisté, se v loňském roce zvýšily o 42 procent na rekordních 655,5 miliardy korun. Macao je jediným místem v Číně, kde jsou hazardní hry legální a je největším centrem hazardních her na světě.

Příliv čínských turistů pomohl Macau překonat v příjmech Las Vegas a stát se největším centrem hazardních her na světě. Příjmy z hazardních her jsou zde pětkrát vyšší než v Las Vegas. Macao však stále zaostává za Las Vegas v poměru příjmů z neherních aktivit, jako je stravování, ubytování nakupování či jiná zábava.

V Macau se příjmy z neherních aktivit na celkových příjmech oblasti podílejí necelými pěti procenty, v Las Vegas však více než polovinou, napsala agentura Reuters. Bývalé závislé území pod správou Portugalska tvoří poloostrov Macao a dva malé ostrůvky Taipa a Coloane o celkové rozloze 27 kilometrů čtverečních. Od roku 1999 je země s méně než půl milionem obyvatel pod správou Číny jako zvláštní oblast.