McDonald’s chystá olympijskou novinku: recyklovatelné uniformy

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15

Řetězec restaurací McDonald’s chce na olympijských hrách v Londýně v roce 2012 představit recyklovatelné uniformy pro své zaměstnance. Ti budou v novém oblečení obsluhovat v olympijském parku, píše to britský hrmagazine. Firma kvůli svému inovativnímu záměru podepsala dlouhodobou spolupráci s britskými designéry Waynem a Gerardine Hemingwayovými.

Spolupráce je součástí strategie McDonald’s vytvořit stoprocentně uzavřený cyklus recyklovatelných uniforem pro své zaměstnance.

„Naši lidé vítají v našich restaucích tři miliony zákazníků denně – jsou srdcem našeho byznysu – investujeme do jejich kvalifikace a flexibility a stejně tak důležité jsou také uniformy, které nosí. Doufám, že společně můžeme vytvořit jednotný design modelu budoucnosti, který budou ostatní následovat,“ uvedl Jez Langhom, viceprezident McDonald’s pro lidské zdroje ve Velké Británii a Severním Irsku.

Design nových uniforem bude představen příští rok před zahájením olympijských her a jako první nové uniformy obléknou nejvýkonnější pracovníci firmy v restauracích v olympijském parku. O možnost pracovat právě zde probíhá mezi zaměstnanci McDonald’s soutěž po celé Velké Británii.

Po skončení olympiády v Londýně se nová kolekce rozšíří do 1200 restaurací společnosti mezi 85 tisíc zaměstnanců McDonald’s v celé Velké Británii.