Neckermann, legenda zásilkového prodeje, končí

Neckermann

Neckermann Zdroj: Neckermann

Průkopník zásilkového prodeje a značka z dob německého hospodářského zázraku končí. Jednání s potenciálním investorem sice ještě probíhají, přesto insolvenční správce již rozhodl o vypořádání. Zhruba dva tisíce zaměstnanců již bylo infiormováno, že k 1. říjnu končí.

Spolková agentura práce má již nějakou dobu v sídle společnosti Neckermann své zástupce, kteří připravují pracovníky na hledání nového zaměstnání. Mnoho pracovníků totiž nemá prakticky žádné vzdělání a mluví jen velmi špatně německy. Jejich nové umístění na pracovním trhu je proto velmi obtížné. Dalším problémem je také to, že na rozdíl od úpadku řetězce Schlecker jsou téměř všechni pracovníci Neckermannu zaměstnaní na jednom na jednom místě ve Frankfurtu.

Neckermann, ze kterého se má stát čistě internetový obchod, bez vlastní logistiky, dopravy a servisního zázemí má dlouhou tradici. Podnikatel Josef Neckermann založil po druhé světové válce textilní společnosti, a brzy zásilkový obchod, který vzkvétal zejména v průběhu německého hospodářského zázraku. „Neckermann to dokáže“ slogan společnosti se tehdy vryl do paměti všech nákupuchtivých Němců.

Symbol německého zázraku padl