Největší americká půjčovna aut míří do Česka

Americká autopůjčovna Enterprise Rent-A-Car proniká dál na středoevropský trh. Minulý týden si americký gigant vybral nové franšízové partnery v Polsku a České republice. „Tyto dohody dále upevní značku Enterprise Rent-A-Car v Evropě,“ prohlásil viceprezident firmy Peter A. Smith.

V Česku se partnerem stala autopůjčovna Czechocar, která na tuzemském trhu funguje od roku 1993 a nyní má zastoupení na 77 místech po republice. „Jsme poctěni, že si nás Enterprise vybrala za partnera,“ reagoval generální ředitel firmy David Lukeš.

Enterprise z amerického St. Louis řídí přes sedm tisíc poboček na celém světě a od půjčování aut se dostala i k nabídce sdílení či prodeje vozů. Za minulý fiskální rok vydělala 15,4 miliardy dolarů a nabízela 1,3 milionu aut po celém světě.

V Evropě firma provozuje pod svým logem půjčovny v Británii, Německu, Irsku, Francii a Španělsku. O další evropskou expanzi se v posledních letech snaží právě přes franšízové partnery. Ve středoevropském regionu už před časem našla partnery v Maďarsku, Rakousku a na Slovensku.