Největší rivalové českého internetu vyrovnávají síly. Mall Group stíhá v tržbách Alzu

Mall Group na konci loňského roku testoval u svého distribučního centra za Prahou doručení zásilky dronem. Jejich pravděpodobnější využití vidí e-shop ve skladu pro účely inventarizace zboží.

Mall Group na konci loňského roku testoval u svého distribučního centra za Prahou doručení zásilky dronem. Jejich pravděpodobnější využití vidí e-shop ve skladu pro účely inventarizace zboží. Zdroj: Mall

Obrat skupiny e-shopů Mall Group dosáhl v loňském roce převýšil šestnáct miliard korun.
Prodejna Mall.cz v pražských Holešovicích.
MALL.cz 2016 v číslech
největším rivalem skupiny Mall je Alza.cz
Alza v dubnu oznámila, že expanduje do Rakouska, ve Vídni letos otevře svou prodejnu. na snímku showroom internetového obchodu Alza v Holešovicích
7
Fotogalerie

Obrat skupiny e-shopů Mall Group dosáhl v loňském roce převýšil šestnáct miliard korun. Skupina ovládaná byznysmenem Jakubem Havrlantem a miliardáři Danielem Křetínským, Patrikem Tkáčem a Petrem Kellnerem působí na šesti evropských trzích, plánuje v horizontu dvou let expanzi do států bývalé Jugoslávie. V tržbách stíhá největší český internetový obchod Alza.cz. Jeho obrat loni převýšil sedmnáct miliard. 

Již loni skupina Mall expandovala na chorvatský trh. Mall Group nyní ve všech zemích kde působí posiluje takzvaný partnerský prodej. Ten by na konci roku měl tvořit patnáct procent obratu. Do budoucna má být jedním z hlavních pilířů dalšího rozvoje Mall Group.

"Pro mnoho výrobců a obchodníků se může spolupráce v rámci partnerského programu stát vstupní branou do Evropy. I díky tomu věříme, že se nám podaří do konce roku zapojit do partnerského prodeje přes stovku obchodníků," uvedl Dušan Zábrodský, který je v Mall Group zodpovědný za partnerský prodej a zahraniční pobočky. Partnerský prodej se nyní týká hlavně kategorií nábytku a pneumatik.

E-shop, který na konci loňského roku testoval u svého distribučního centra za Prahou doručení zásilky dronem, vidí jejich pravděpodobnější využití ve skladu pro účely inventarizace zboží. 

Video placeholde
Dron Mall.cz poprvé dopravil balík pomocí dronu. Podívejte se • Mall.cz

"Umím si představit například rozvážková auta, která budou mít na kapotě umístěny drony, které budou vyzvedávat balíky a doručovat je do poštovních schránek. Testy tohoto typu ve světě běží," dodal šéf logistiky Pavel Knap.

Investiční skupina Rockaway Capital loni sloučila některé své internetové obchody do skupiny Mall Group, kromě Mall.cz jsou v ní například specializované obchody CZC.cz, Vivantis, Proděti, BigBrands, Kolonial, Bux, Sporty a Rozbaleno.

Mezi největší konkurenty Mallu patří Alza.cz. V dubnu oznámila, že expanduje do Rakouska, ve Vídni letos otevře svou prodejnu. Největší tuzemský internetový prodejce loni zvýšil tržby o 22 procent na rekordních 17,4 miliardy korun.