Nejvíce vydělávající manažerka Británie si znovu polepšila. Za rok si přišla na téměř deset miliard

Denise Coatesová

Denise Coatesová Zdroj: Profimedia.cz

Denise Coatesová, která je šéfkou, zakladatelkou a akcionářkou nadnárodní sázkové kanceláře Bet365, letos dostala rekordní výplatu. Za celý rok ji z firmy na účet přistálo 323 milionů liber, v přepočtu 9,7 miliardy korun. Píše to web BBC.

Výplata Coatesové se podle posledně zveřejněných dokumentů letos vyšplhala na úroveň 277 milionů liber ročně, přičemž loni činila „pouhých“ 220 milionů. Nová výše mzdy je zhruba devěttisíckrát vyšší, než kolik dostává průměrný brtiský zaměstnanec, a zároveň vůbec nejvyšší hodnota, kterou ve Velké Británii manažer či manažerka dostává. K tomu je však potřeba přičíst, že Coatesová domů nosí také polovinu všech dividend společnosti. V souhrnu jí tak sázení letos vyneslo oněch 323 milionů liber.

Coatesová původně pracovala jako účetní v sázkařské firmě svého otce. V roce 2000, kdy odvětví začal proměňovat internet, založila sázkovou kancelář Bet365. Nyní Forbes ohodnotil její majetek na 12,2 miliardy dolarů, což ji na seznamu světových miliardáři roku 2019 řadí na 244. pozici.

Sázková kancelář Bet365 ve fiskálním roce, který skončil v březnu, zvýšil čistý zisk o 18 procent na 685 milionů liber. Společnost zároveň 85 milionů liber ze zisku darovala na charitu, kterou spravuje právě Coatesová. Loni firma přispěla o deset milionů liber méně.