New Yorker v Česku zvýšil zisk o třetinu, vydělal skoro půl miliardy

obchod New Yorker

obchod New Yorker Zdroj: profimedia.cz

New Yorker sport
New Yorker sport
Prodejna New Yorker v Praze na Můstku
4
Fotogalerie

Oděvní řetězec New Yorker v Česku loni zvýšil zisk o třetinu na 460 milionů korun. Tržby společnosti stouply o 17 procent na 2,37 miliardy korun. 

Loni New Yorker otevřel v ČR tři nové obchody v Teplicích, Přerově a Hradci Králové. Po sloučení se společností Ann Christine převzala firma jeden její obchod. Na konci loňského roku tak měl New Yorker v Česku 52 prodejen. Letos se chce firma zaměřit na rozšíření a renovaci stávajících obchodů.

Vlastníkem řetězce je německá společnost New Yorker Retail International. Společnost v Česku zaměstnává 486 lidí.

Firma New Yorker v roce 1971 otevřela první obchod v německém městě Flensburg. V 70. a 80. letech rozšířila distribuční síť po celém Německu. V roce 1994 otevřela první zahraniční pobočku v Rakousku. Na východoevropský trh společnost vstoupila v roce 1998.

Mezi největší tuzemské prodejce oděvů dále patří Lidl, Tesco Stores, Hennes & Mauritz, C&A moda, KiK či Takko. Na český trh vstoupil loni americký řetězec s módou Forever 21.

Například německý diskont s oděvy KiK loni zvýšil tržby na 2,9 miliardy korun, čistý zisk stoupl na 264 milionů korun. KiK letos plánuje otevřít v Česku 19 nových prodejen a renovaci 30 dalších. Oděvní řetězec C&A Moda se v Česku ve finančním roce 2015/2016 vymanil ze ztrát, když vykázal zisk 20 milionů korun a tržby 2,6 miliardy korun.