O obchody s módou Pietro Filipi se ucházejí Slováci

Prodejna ze sítě obchodů s módou Pietro Filipi

Prodejna ze sítě obchodů s módou Pietro Filipi Zdroj: profimedia.cz

Skupina C2H Michala Mičky provozuje řetězec obchodů s módou Pietro Filipi.
Prodejna ze sítě obchodů s módou Pietro Filipi
Prodejce oděvů Pietro Filipi míří do insolvence.
Prodejce oděvů Pietro Filipi míří do insolvence.
Prodejce oděvů Pietro Filipi míří do insolvence.
6
Fotogalerie

Michal Mička, jehož skupina C2H provozuje řetězec obchodů s módou Pietro Filipi, vyjednává o vstupu investora, který by českou značku v potížích zachránil. K zájemcům patří slovenský řetězec s pánskou módou Otto Berg, jak potvrdili dva na sobě nezávislí obchodníci z oboru, kteří si nepřáli být jmenováni.

„Naším cílem je společnost Pietro Filipi reorganizovat, a tak ji udržet v chodu. Podmínkou je vstup investora, který podnik finančně posílí a zároveň se s pronajímateli domluví na nových nájemních smlouvách,“ uvádí Mička. Dodává, že jednání s potenciálními investory probíhají, ale na zveřejnění bližších podrobností je zatím brzy.

Podobně reagovala Jana Pecsérke Kubranská, jednatelka české společnosti Otto Berg a sesterské slovenské společnosti Ozeta: „Nikdy nekomentujeme jakékoli transakce před jejich uzavřením.“

Mička před Vánocemi rozeslal věřitelům dopis, ve kterém oznámil, že se Pietro Filipi kvůli koronakrizi a nahromaděným dluhům chystá vstoupit do insolvence. O přežití bojuje také sesterská značka Kara.

Slovenská firma nemá přitom zájem o odkup celé společnosti Pietro Filipi, ale spíše o převzetí části sítě, jež čítá 21 obchodů. Vyplývá to z vyjádření Mičky i z informací od obchodních center.

Společnost Otto Berg provozuje v Česku jedenáct prodejen a na Slovensku 22. Poslední dostupné výsledky jejího hospodaření jsou z roku 2019, kdy v Česku utržila 73 milionů korun. Firma se zaměřuje na klasickou pánskou módu, tedy segment těžce postižený koronakrizí. Podniky z oboru trpí nejen opakovaným uzavíráním prodejen, ale i tím, že cílová skupina zákazníků se přesunula na home-office, kde nové obleky a doplňky příliš nepotřebuje.

Otto Berg šije v moderní textilní továrně v Topolčanech na Slovensku patřící sesterské společnosti a značce Ozeta. „Při rozloze továrny přes 8500 metrů čtverečních a 280 zaměstnancích je to jeden z největších oděvních producentů ve střední Evropě,“ uvádí o sobě Otto Berg na českém webu.

Vlastníkem české i slovenské společnosti Otto Berg je GB management, jehož majitelem je Slovák Branislav Cvik. Jednatelka společnosti Otto Berg Jana Pecsérke Kubranská je zároveň ve vedení slovenské firmy Ozeta. Té patří i samotná značka obleků Otto Berg.

Podle slovenského obchodního rejstříku patří Ozeta do kyperské skupiny Deltiafa Holding Limited. Jejím majitelem je Jozef Špirko, bývalý partner finanční skupiny Penta.