Obchod s luxusními botami Classic Shoes na Újezdě končí

Prodejna Classic Shoes

Prodejna Classic Shoes Zdroj: Facebook Classic Shoes

Před pár lety na sebe podnikatel Michal Kučera upoutal pozornost tím, že do svého obchodu s exkluzivní, ručně šitou obuví světoznámých značek, zakázal vstup v outdoorovém oblečení.

A umožnil platbu bitcoiny. Teď podle informací deníku E15 svůj “butik” Classic Shoes na pražském Újezdě, kde ceny bot začínaly na pěti tisících korun, zavřel a firmu prodal. “Bez komentáře,” reagoval Kučera na dotaz, zda transakce již skutečně proběhla a kdo je novým majitelem firmy.

Jak zjistil deník E15 dokončují se nyní smlouvy o prodeji. Už na konci dubna přitom na Facebooku zástupci Classic Shoes informovali, že firmu čekají velké změny - mimo jiné se chystá na převzetí jedním z klíčových hráčů českého módního byznysu. S tím měl přijít nový obchodní koncept a dočasné uzavření prodejny kvůli rekonstrukci. Kupcem společnosti založené v roce 2012, je ale nakonec podle informací E15 nadnárodní britská firma, jejíž jméno se daří držet v utajení.

Britové nyní nejspíš nebudou znovu otevírat ani zavřený obchod na Újezdě. Kromě toho na internetových stránkách obchodu, na nichž fungoval i e-shop, probíhá nyní plánovaná údržba.