Objem sázek na šampionát se u Fortuny blíží půl miliardě. Lidé českému týmu věří, hlásí firma

Kapitán Jakub Voráček se raduje s českými hokejisty po výhře nad Švýcarskem na závěr skupiny B MS v hokeji

Kapitán Jakub Voráček se raduje s českými hokejisty po výhře nad Švýcarskem na závěr skupiny B MS v hokeji Zdroj: Barbora Reichová (Sport)

Bitka a následná strkanice před českou brankou po ataku Švýcarů na Patrika Bartošáka
Dominik Simon dostal puk za záda brankáře Berry, zásah byl ale potvrzen až na základě Coach challenge Miloše Říhy
Michal Moravčík, Jakub Voráček, Michael Frolík a Dominik Simon se radují z gólu proti Švýcarům
Michal Řepík skáče přes Švýcara Webera
Nino Niederreiter (vlevo) se raduje z vyrovnání chvíli před koncem v zápase s Českem
6
Fotogalerie

Za vsazených padesát tisíc získal jeden ze sázkařů více než 1,5 milionu korun. Vyplatila se důvěra v Česko a Slovensko. Český hokejový tým navíc pokračuje ve vítězném tažení šampionátem, aktuálně zdolal Švýcarsko. Dobré výsledky české reprezentace motivují k aktivitě sázkaře. U Fortuny, jedné z největších na trhu, dosud lidé prosázeli přes 450 milionů korun. A výrazná část z tipujících věří v celkový triumf nároďáku, říká mluvčího Fortuny Petr Šrain.

Pro český tým skončila základní část, kdo by byl podle vás ideální soupeř pro čtvrtfinále?

Nelze říct, který z možných soupeřů by byl ideální, ale asi ten, přes kterého bychom dokázali postoupit. Protože pokud český tým projde do bojů o medaile, tak bude zájem sázkařů o nadcházejícím víkendu gradovat. Pokud nikoliv, tak naopak dílčím způsobem ochladne.

Věřili fanoušci v zápase se Švýcary českému týmu?

Sázkaři byli i v dnešním duelu optimisté, velká většina celých devadesát procent vkladů, směřovala správně na výhru českého týmu.

Vydělávají zatím hlavně sázkaři, nebo bookmakeři?

Šampionát vnímáme jako úspěšný, zájem sázkařů a objem vkladů zatím plní naše očekávání, aktuálně náběry dosahují na zhruba 450 milionů korun. Zatím se mistrovství obešlo bez větších překvapení, což vždy nahrává sázkařům, o trochu více se tedy daří sázkařům na úkor bookmakerů.

Jaká je zatím nejvyšší vsazená částka?

Nejvyšší vklad zatím činí 326 tisíc korun na vítězství Švédska v turnaji s kursem 3,5:1 a potenciální výhrou 1,141 milionu korun.

Vítěz turnaje zatím známý není. Jaká je dosud největší již vyplacená výhra?

Zatím největší výhru jsme vyplatili shodou okolností hned první den, kdy jeden sázkař správně uhodl, že Slovensko porazí Ameriku a Česko Švédsko. Při vkladu 50 tisíc korun a kursu 30,41:1 jsme vyplatili více než 1,5 milionu

Kdo je podle vás hlavním favoritem na titul a komu věří fanoušci?

Největším favoritem celého šampionátu jsou aktuálně Rusové s kursem 2,85:1. Pro srovnání: na Česko byl dnes před zápasem kurs 11:1. Sázkaři jsou ale i tak patrioté, když zhruba třetina z nich věří, že titul nakonec získá tým České republiky.