Oděvní firma Lacoste mění majitele

Lacoste mění majitele

Lacoste mění majitele Zdroj: Lacoste

Švýcarská holdingová společnost Maus Frères Group získá kontrolu nad francouzským výrobcem sportovního oblečení Lacoste, známého logem krokodýla.

Maus Frères se dohodla na koupi podílu 30,3 procenta akcií firmy Lacoste, doposud vlastnila podíl 35 procent. Transakce ohodnocuje francouzskou společnost na více než jednu miliardu eur (25 miliard korun). Informovala o tom agentura Reuters.

Maus Frères získala svůj podíl od skupiny rodinných akcionářů. Je mezi nimi bývalý generální ředitel a syn zakladatele firmy Michel Lacoste. Maus Frères v prohlášení dodala, že nabízí stejné podmínky pro odkup akcií i zbývajícím akcionářům z rodiny.

Dohoda přichází v době, kdy je rodina Lacostů ve sporu kvůli vedení značky, ve kterém proti sobě stojí Michel Lacoste a jeho dcera, Sophie Lacoste-Dournelová. Ta byla v září jmenována nevýkonnou předsedkyní správní rady.

Maus vlastní řetězec obchodních domů a obchodů pro kutily ve Švýcarsku a je celosvětovým distributorem některých oděvních značek, jako Gant. Tržby firmy loni činily 5,3 miliardy švýcarských franků (109,3 miliardy Kč). Podíl v Lacoste vlastní prostřednictvím své divize Devanlay.