Pařížská má vyprodáno. Na hodinky Rolex či Patek Philippe se čeká i roky

Na některé hodinky značky Rolex si zákazníci počkají i několik let.

Na některé hodinky značky Rolex si zákazníci počkají i několik let. Zdroj: E15 Michaela Szkanderová

Na rychlý nákup některých modelů přepychových hodinek teď mohou zákazníci  zapomenout.
Prodejna Rolex v Pařížské ulici v Praze téměř nemá hodinky k okamžité koupi. Nejdostupnější jsou nyní dámské.
Prodejna Rolex v Pařížské ulici v Praze
„Byl jsem naprosto konsternován, když jsem přišel k prodejci s hodinkami z druhé ruky, kde nejlevnější typ Rolex hodinek, který běžně stojí přibližně 130 tisíc korun, stál asi 600 tisíc. To je naprosto šílené,“ říká guru českých pálenek Martin Žufánek, který je vášnivým sběratelem luxusních hodinek již dvacet let.
Luxusní hodinky ve výloze Pařížské ulice
13
Fotogalerie

Na rychlý nákup některých modelů přepychových hodinek teď mohou zákazníci  zapomenout. Rolex či Patek Philippe a další luxusní hodinářské značky nestíhají vyrábět a některé modely ze základních řad jsou zcela vyprodány. Milovníci drahých hodinek si zřejmě počkají i několik let kvůli mimořádně vysoké poptávce.

Jedním z překvapivých důsledků pandemie je, že renomované hodinářské domy nestíhají zvýšením výroby uspokojit abnormálně vysokou poptávku po svých luxusních produktech. Může za to jednak hlad zákazníků po luxusu poté, co jim pandemie znepřístupnila kamenné prodejny, jednak ztížené podmínky pro výrobu kvůli protipandemickým opatřením. 

Reklama na hodinky Rolex

Video placeholde
• Rolex

„Situace je složitá, během pandemie byly omezeny výrobní kapacity a tento výpadek stále cítíme. Doufáme, že zlepšení situace na trhu nastane ke konci roku 2024,“ uvádí Tamara Kotvalová, majitelka společnosti Carollinum, pod kterou spadají značky Breitling, Panerai, Patek Philippe či Rolex.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!