Před patnácti lety Kaufland otevřel v Modleticích vlastní masozávod. Řetězec odtud zásobuje masnými výrobky všech svých 129 českých provozoven. Podívejte se, jak výroba vypadá.
Každý den tu zpracovávají více než 100 tun masa. Každý řez i jednotlivé kroky jsou pečlivě naplánovány, vše má své postupy a pravidla. „Klademe velký důraz na dokonalé zapracování našich zaměstnanců, jen tak můžeme být dobrý tým a dosahovat tak dobrých výsledků,“ vysvětluje Vladimír Janda, vedoucí výroby masozávodu Modletice.
„Pracuji tu od samotného počátku, a jestli mi po těch patnácti letech něco nezevšední, pak je to vůně uzeného masa. To udíme na bukovém dřevě a vždy to provoní celý podnik,“ popisuje Janda a dodává: „Vše si tu děláme sami. Od bourání přes výrobu mletého masa a klobás po závěrečné balení. Myslím, že i díky tomu naše maso dosahuje takové kvality a jsme každoročně držiteli několika ocenění.“
Nejčastější mýty o mase a masných výrobcích v supermarketech
Odpovědi na ty nejčastější mýty o mase poskytl Vladimír Janda, vedoucí výroby masozávodu Modletice.
U řezníka jsou masné výrobky kvalitnější
Doba, kdy si řezník sám porážel, je dávno pryč. Valná většina uzenářských výrobků a mas se dnes odebírá ze stejných jatek. Proto jak řezník, tak i supermarket, disponují totožnou kvalitou. Pokud bychom chtěli hodnotit úroveň řeznicko-uzenářských prodejen, srovnávat bychom měli především dodržování hygienických norem, šíři sortimentu, čerstvost masa a jakost masných výrobků. V posledních letech se na předních příčkách těchto hodnocení umísťují i prodejny Kaufland, a některé jsou dokonce držitelem ocenění „Nejlepší řeznicko-uzenářská prodejna“. A to je, myslím, ta nejlepší odpověď.