Policisté kvůli daňovým únikům zabavovali domy i statisíce litrů benzinu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Tomas Kubelka, E15

Policie odhalila při akci s krycím názvem Pavučina daňové úniky na benzinových pumpách za téměř 750 milionů korun. Policisté zabavili mimo jiné 33 milionů korun na účtech, statisíce litrů benzinu, domy i luxusní vozy. Nikdo z obviněných neskončil ve vazbě.

Dvouměsíční akce, která vyvrcholila pátečním zásahem na Nymbursku, byla podle mluvčí Finanční správy Jitky Ježkové mezi akcemi zaměřenými na odhalování daňových úniků na DPH při obchodování s pohonnými hmotami výjimečná.

„Tentokrát se pracovníci Finanční správy zaměřili na prověřování firem, které v podezřelých obchodních řetězcích vystupují jako organizátoři a příjemci výnosů z daňových úniků,“ řekla Ježková.

Na akci se podílela Finanční správa České republiky, Celní správa ČR a Finančně-analytický útvar ministerstva financí.

Policisté během zásahu zabavili 33 milionů korun na bankovních účtech, 270 tisíc litrů pohonných látek, nemovitosti v hodnotě přes 30 milionů korun, luxusní auta za více než osm milionů korun, nákladní auta za 1,5 milionu korun a další movité věci v hodnotě zhruba dva miliony korun. Během celé akce bylo prověřováno více firem, další informace ovšem mluvčí nesdělila.