Přípravy na letní sezonu. O víkendu spustí lanovky skiareály Špindlerův Mlýn i Ještěd

Horská střediska se připravují na sezonu.

Horská střediska se připravují na sezonu. Zdroj: archiv E15

Špindlerův Mlýn patří mezi česká top střediska.
Horská střediska se připravují na sezonu.
Skiareál Ještěd
Ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš
5
Fotogalerie

Sníh na horách rychle mizí a areály se připravují na zahájení letní sezony. Lanová dráha na Medvědín se ve Špindlerově Mlýně poprvé rozjede v sobotu 15. května 2021, v provozu pak bude všechny další víkendy. Ve stejný den se spustí i provoz sedačkové lanovky Skalka na Ještědu.

„Jsme rádi, že v polovině května můžeme konečně přivítat první jarní návštěvníky. Věřím, že lidé využijí možnost strávit svůj volný čas v přírodě pod Ještědem,“ sdělil ředitel Skiareálu Ještěd Jakub Hanuš s tím, že v současnosti skiareál pracuje na přípravách Ještěd Bikeparku, kde probíhají úpravy cest a instalace dřevěných překážek. Sportovní areál se závodní historií nabídne čtyři sjezdové tratě všech obtížností.

V horských střediscích budou otevřena i restaurační okénka a s ohledem na nařízení vlády následně i zahrádky. „Přestože se situace ohledně epidemie zlepšuje, zůstáváme ostražití. Lanovku budeme průběžně dezinfikovat, u obchodů i restaurací nebudou chybět dezinfekční gely a pro zajištění co nejvyšší úrovně ochrany budeme upřednostňovat bezhotovostní platby. Návštěvníkům doporučujeme nakupovat také jízdenky na lanovku předem on-line, a to prostřednictvím našeho programu,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš.

Po více než třech měsících se již rozjela i kabinová lanová dráha z Pece pod Sněžkou na nejvyšší horu Česka. Zájem turistů byl kvůli špatnému počasí malý, uvedl náčelník lanové dráhy Jiří Špetla.

„Jezdíme po půlhodinách, je málo lidí. Vyvezli jsme zásobování na Sněžku a několik málo turistů. Když se podívám na prognózu, tak vítr by se měl držet v rozumných mezích, předpokládáme tedy, že lanovka pojede dál,“ řekl náčelník lanové dráhy Jiří Špetla. Letní provoz lanovky na Sněžku byl zahájen včetně okének v bistru Pec a Sněžka.