Prodeje oděvů vynesly H&M v Česku dvě miliardy

H&M

H&M Zdroj: profimedia.cz

Švédský módní gigant Hennes & Mauritz (H&M) loni v Česku utržil 769 milionů švédských korun, v přepočtu 2,3 miliardy českých korun. Meziročně je to o sedm procent lepší výsledek. Stejně rostla společnost také v Polsku. Ve střední Evropě se ale prodeje H&M nejsilněji zvýšily na Slovensku, a to o plnou třetinu.

H&M měla v Česku na konci minulého roku 31 obchodů. Během loňska firma na tuzemském trhu otevřela sedm provozoven, nezavřela žádnou.

„Náš globální cíl je otevřít každý rok deset až patnáct procent nových obchodů z celkového počtu. Česká republika patří pro H&M mezi dynamicky se rozvíjející trhy, takže zde budeme z hlediska nově otevřených prodejen spíše na horní hranici,“ řekl deníku E15 marketingový manažer H&M Radim Pelánek.

Velikostí tržeb šlape H&M v Česku na paty konkurenční společnosti C&A Moda. Ta v posledním ukončeném finančním roce utržila 2,6 miliardy korun, přibližně stejně jako o rok dříve. Na provozní úrovni se už ale C&A tolik nedařilo. Její zisk klesl o devatenáct procent na 248 milionů korun.

Udržitelné tričko