Provozovatel Electro Worldu se chce zbavit internetového obchodu Pixmania

Prodejna společnosti Dixons

Prodejna společnosti Dixons Zdroj: dixons.com

Obří prodejce elektroniky, britská společnost Dixons Retail, má problém se svým ztrátovým internetovým obchodem. V Česku projekt PIXmania ukončil již dříve, nyní se ho chce zbavit úplně.

Britská společnost Dixons Retail, která je druhým největším prodejcem elektrospotřebičů v Evropě, má v úmyslu prodat svůj ztrátový internetový obchod Pixmania. Pokud prodej Pixmanie nebude možný, je další možností ukončení jejího provozu, uvedla dnes firma. Dixons v České republice provozuje řetězec Electro World. V minulosti zde provozoval i Pixmanii, její činnost však později ukončil.

Dixons v Británii provozuje řetězce Currys a PC World, na severu Evropy pak Elkjop, působí také v Itálii a v Řecku. Ve čtvrtém fiskálním období, které skončilo 30. dubna, společnost zaznamenala o sedm procent vyšší tržby ve srovnání se stejným obdobím loni. Výsledky skupiny však táhla dolů právě PIXmania, jejíž tržby v tomto období klesly o 36 procent.

PIXmania podle své internetové stránky v současnosti působí ve 13 evropských zemích, bojuje však s hlubšími ekonomickými problémy, které trápí i většinu Evropy. Nezávislý analytik Nick Bubb odhadl ztráty Pixmanie za období 2012-2013 na více než 40 milionů liber (1,2 miliardy korun).