Psi a kočky bojují s obezitou, pomohou jim v tom fitness náramky

Slavná kočka Matylda, kterou můžete vidět v úvodní znělce Show Jana Krause

Slavná kočka Matylda, kterou můžete vidět v úvodní znělce Show Jana Krause Zdroj: Kavárna Kočičí Karlín

Nový přírůstek Teddy
Kočkafé na Žižkově
Nejmladší kočka v karlínské kavárně, Maggie
Karlínské kočky
koČIČÍ kavárna na Smíchově
21
Fotogalerie

Takzvané „wearables“ – tedy nositelná elektronika – už není jen pro lidi, ale také pro domácí mazlíčky. 

Chytré a drahé hodinky s GPS pro sportovce existují pár let stejně tak jako sportovní či fitness náramky. Jejich cíl – motivovat k pohybu – si teď ale vzali za své i majitelé čtyřnohých mazlíků.

Strach a péče o psy a kočky se dnes už dostaly na takovou úroveň, že místo obyčejné psí boudy a plastové misky na vodu se čtyřnozí členové domácnosti mohou ubytovat ve speciálních hotelech, dorazit do salonu krásy, anebo jíst organické a bio krmivo z recyklovatelných misek, spát v boudě z recyklovaného dřeva a koupat se ve „veganských“ mýdlech a šamponech z přírodních materiálů.

Nejnovějším hitem v životech psů a koček jsou fitness „náramky“. Ze spojení speciálního obojku s technologií, kterou má například fitness náramek Fitbit, vzniká produkt, který nejen pohlídá polohu zvířete, ale také jeho aktivitu. Že je na světě spousta obézních lidí, není překvapení, ale spousta majitelů „přecpává“ i své čtyřnohé kamarády. Je tak třeba vědět, jak zvířata nechat zhubnout, jestli běhala dost, anebo jestli svého zvířecího miláčka ještě má „panička“ vypustit na zahradu, aby ještě pár kalorií spálil.

Pro byznys neuvěřitelná příležitost: start-up Whistle vymyslel moderní obojek s monitoringem životních funkcí, všech pohybových aktivit a spánkové aktivity zvířete či seznamu lidí, již jsou schopni se o psy postarat. Díky obojku majitelé mohou sledovat přesnou lokalitu psa či kočky a zároveň dostávat na mobil notifikace, pokud se zvíře dostane dál než za předem stanovenou zónu. Obojek je samozřejmě odolný vůči vodě, nárazu a nabitý vydrží deset dní.

Která plemena koček jsou vhodná do bytu? >>>

Zatím je možné zvířata s obojkem Whistle sledovat po Spojených státech a polohové funkce je nutné aktivovat za poplatek od šesti dolarů měsíčně. Ale co by pro své mazlíky lidé neudělali, že? I proto před pár měsíci získal Whistle stamilionovou dolarovou investici. Jeho aktivity finančně podpořila divize Petcare obří společnosti Mars, která vyrábí nejen sladké tyčinky Snickers či bonbóny M&M, ale právě pro zvířata má k prodeji značky Whiskas a Pedigree.

Je přece skvělé, když zákazníci rotují: nejdřív ztloustnou po jedněch jejich výrobcích a pak jim jiným svým výrobkem budou pomáhat přebytečná kila shazovat.