Radní „vrátili“ TSK devadesát milionů, které chtělo ušetřit bývalé vedení Prahy

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Karolina Hnilickova

Vedení pražské radnice se rozhodlo navýšit rozpočet Technické správy komunikací (TSK) o 90 milionů korun. Vyplývá to z materiálu, který dnes projednávali pražští radní. Stejnou částku přitom chtělo bývalé vedení úřadu v čele s Bohuslavem Svobodou (ODS) ušetřit. Navýšení rozpočtu musí ještě v září schválit zastupitelstvo.

Správa komunikací dostala na úklid od magistrátu na letošek zhruba o 100 milionů korun meziročně méně. Úspory se měly projevit například v čištění ulic a v letním kropení. Podle sníženého rozpočtu hrozilo, že celkově uklidí TSK o zhruba 18 až 20 tisíc kilometrů ulic méně než loni. Stejně tak se měla snížit frekvence blokového čištění, tedy kompletního úklidu ulic.

TSK po snížení rozpočtu požádala vedení města o dorovnání finančních prostředků na úroveň roku 2012. Magistrát ještě pod vedením exprimátora Svobody ale původně TSK nevyhověl. Od nového vedení města tak nyní TSK dostane „zpět“ 90 milionů korun.

„Tyto finanční prostředky nám umožní udržet standard čištění z minulých let. Například nebudeme muset omezovat blokové čištění ulic,“ sdělil mluvčí TSK Tomáš Mrázek.