Řetězec Metro prodal 11 středoevropských obchodů, bude si je pronajímat

Metro

Metro Zdroj: ČTK

Metro
Makro
Německé Metro se v Česku jmenuje Makro
makro
Ilustrační foto
6
Fotogalerie

Společnost Metro Properties, která je realitní divizí německé obchodní firmy Metro, prodala nemovitosti jedenácti svých prodejen ve střední Evropě, včetně tří v České republice. Firmy Metro a Makro Cash & Carry budou tyto prodané nemovitosti nadále využívat prostřednictvím dohod o dlouhodobém pronájmu. Prodej byl dokončen minulý měsíc, hodnota transakce činila více než 250 milionů eur (6,5 miliardy korun), uvedla firma v tiskové zprávě.

Prodané nemovitosti zahrnují pět obchodů Makro v Polsku, tři obchody Metro v Maďarsku a tři obchody Makro v České republice, a to konkrétně v Praze. Kupcem nemovitostí je vídeňská společnost FLE z francouzské skupiny LFPI.

Skupina Metro má ve 26 zemích přes 770 velkoobchodů Cash & Carry, které zaměstnávají více než 150 tisíc lidí. V České republice je skupina Metro zastoupena od roku 1997. Její divize Makro Cash & Carry ČR provozuje v Česku 13 velkoobchodních center.

Mezi akcionáře společnosti Metro patří investiční skupina EP Global Commerce (EPGC) českého miliardáře Daniela Křetínského a slovenského investora Patrika Tkáče, která nedávno neuspěla s nabídkou na převzetí podniku.

PZN redakce: Daniel Křetínský je spolumajitelem vydavatelství Czech News Center, které provozuje také ekonomický web E15.cz.