S byznysem na kahánku. Šlágr TV chce do konkurzu, firmu odstřihli od konta

Karel Peterka, majitel televize Šlágr TV

Karel Peterka, majitel televize Šlágr TV Zdroj: Profimedia

Někdejší populární hudební kanál Šlágr TV píše dost možná jednu ze svých posledních byznysových kapitol. Alespoň ve své současné podobě. Firma poslala začátkem září sama sebe do insolvence spolu s návrhem na konkurz. Dříve známá hudební a teleshoppingová stanice podnikatele Karla Peterky k tomu přistoupila poté, co jí dal exekutor zablokovat peníze na bankovních účtech.

Šlágr TV se potýká se zásadními finančními problémy delší dobu, už loni v listopadu podal na stanici insolvenční návrh jeden z věřitelů. 

„Následkem koordinovaného šikanózního postupu společností Czech Digital Group a České Radiokomunikace se dlužník ocitl v situaci, kdy má více závazků delších než měsíc po splatnosti, které není schopen plnit,“ uvádí v insolvenčním návrhu advokát Šlágr TV Dušan Zach.

„Šikanózní“ jednání podle insolvenčního návrhu zahrnovalo vypnutí vysílání kanálu, neadekvátní insolvenční návrh či zmíněné zablokování prostředků na bankovních účtech letos v červnu. To mělo souviset se snahou věřitele vymoci bezmála dvacetimilionovou pohledávku. 

Společnost Czech Digital Group ze skupiny České Radiokomunikace podala insolvenční návrh na Šlágr TV loni na konci listopadu. Czech Digital Group v něm tehdy tvrdila, že stanice dluží firmě za telekomunikační služby 45 milionů korun. Už loni v srpnu věřitelé stanici omezili vysílání na černou obrazovku s nápisem Šlágr.

Tehdy České Radiokomunikace kvůli dluhům ukončily vysílání obou kanálů Šlágr TV a Šlágr 2. Stanice si následně zajistila přenos signálu přes společnost Digital Broadcasting, ale podle jejích slov nastal razantní propad sledovanosti i příjmů. 

Podle loňského vyjádření věřitele ovšem Šlágr TV přistupoval ke svým dluhům liknavě. „K plnému uhrazení pohledávek s příslušenstvím ze strany dlužníka nedošlo, naopak dlužné pohledávky s příslušenstvím každý měsíc v podstatě nekontrolovatelně narůstaly a narůstají a dlužník sám opakovaně uvádí, a to i v médiích, že není schopen hradit své závazky,“ stálo v listopadovém insolvenčním návrhu Czech Digital Group.