Salomon BBR - lyže o svobodě a zábavě

lyže Salomon

lyže Salomon Zdroj: Salomon

Salomon se už od svého vstupu mezi výrobce lyží etabluje jako průkopník a inovátor. Svou pozici hybatele lyžařskými trendy stvrzuje i letos - a to konceptem BBR – radikálně novou konstrukcí sjezdových lyží s rozšířenou špičkou připomínající surf a a úzkou střední a zadní částí. Pro nadšence a fajnšmekry tak budou tyto lyže zárukou nespoutané a zároveň bezpečné jízdy.

Model BBR už na první pohled bortí všechna očekávání, přesto ale funkčně navazuje na svého času revoluční modely X-Scream a Pocket Rocket.

Lyže BBR jsou dítětem Bertranda Kraffta, známého pod přezdívkou BeBeR, konstruktéra lyží a gravitačního nadšence stojícího už za zmíněnými modely X-Scream a Pocket Rocket. Jako člověk zapálený do plachtění v zimě i v létě vnímá Beber surfing a kiting jako svou životní inspiraci – podobně i lyžování. Konstruování nových tvarů tak, aby byly jeho sporty zábavnější, vyrůstá přirozeně z jeho živých potřeb. Proto ani novinka Salomon BBR není výjimkou.

BBR jsou lyže jako žádné jiné. Rozšířená „surfová“ špička a unikátní tvar umožňují lyžím plout v prašanu a dávají stabilní oporu v nerovném terénu. Úzký střed a pata, krátký poloměr a krátká efektivní hrana ve styku se sjezdovkou zajišťují dobré držení a ovladatelnost na tvrdším sněhu. To, co Salomon nazývá tvarem „V“, jsou doslova dvě lyže v jedné. „Všechny prožitky a pocity, které jsem našel u surfování a kitingu, jsem přenesl do lyžování: svobodu jít, kam a kdy chcete, skvělé držení pro větší jistotu a celkově spoustu hravosti. A o tomhle jsou moje lyže: o svobodě a zábavě,“ vysvětluje Beber svou vizi.

Lyže BBR si můžete pořídit ve dvou verzích, a to verzi první se sendvičovou bočnicí, plným dřevěným jádrem a 89mm středem, a shovívavější 79mm střed s monokokovou konstrukcí, také s plným dřevěným jádrem.

ZDE.