Sazka v pololetí přišla o více než dvě třetiny zisku. Zavřené provozovny srazily tržby

.

. Zdroj: SAZKA

Čistý zisk sázkové společnosti Sazka Group ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka v prvním pololetí meziročně klesl o 71 procent na 42 milionů eur (1,17 miliardy korun). Hrubé tržby z přijatých sázek klesly o 28 procent na 651,9 milionu eur ( 17,3 miliardy korun).

„Pokles byl z velké části způsoben opatřeními proti šíření koronaviru, kdy jsme zavřeli část poboček. Týkalo se to především Řecka a Itálie. V Česku a Rakousku byly dopady menší. Postupně se vracíme na úrovně před zavedením opatření, v některých případech jsou i vyšší,“ uvedl generální ředitel společnosti Robert Chvátal.

Budoucí dopad opatření na firmy a ekonomiku celkově podle něj lze těžko předpovídat. „Ale je jasné, že pandemie nám umožnila urychlit naši strategii zvyšování podílu on-line sázek,“ doplnil Chvátal.

V červnu se Sazka Group stala většinovým majitelem rakouské loterijní firmy Casinos Austria s podílem 55,48 procenta, když dokončila převzetí 17,19 procenta od rakouské firmy Novomatic. Finanční podmínky transakce firmy nezveřejnily. Podle informací agentury APA nicméně hodnota podílu, který Sazka od firmy Novomatic získala, je přes 100 milionů eur (zhruba 2,65 miliardy korun).

Sazka Group v prvním pololetí rovněž zvýšila podíl v největší řecké sázkové firmě OPAP, která je podle Chvátala zároveň čtvrtou největší sázkovou společností v Evropě. Nyní v ní vlastní 40 procent.

Sazka Group má dále podíly v české společnosti Sazka (100 procent) a italské společnosti LottoItalia (32,5 procenta). Stoprocentním vlastníkem Sazka Group je skupina KKCG.

Loni skupina zvýšila čistý zisk meziročně o 35 procent na 311 milionů eur (8,3 miliardy korun). Hrubé tržby z přijatých sázek stouply o šest procent na 1,91 miliardy eur (50,9 miliardy korun).