Sazka zvažuje prodej vysočanského sídla, je moc velké

Vysočanské sídlo Sazky

Vysočanské sídlo Sazky Zdroj: SJu - Wikimedia Commons

Sázková kancelář Sazka přemýšlí, co udělat se stávajícím sídlem v pražských Vysočanech, které "podědila" po zkrachovalé Sazce. Generální ředitel a člen představenstva Sazky sázkové kanceláře Robert Chvátal dnes řekl, že ve hře je jak prodej, tak i nalezení dalších nájemců.

„Stávající budova je pro nás příliš velká, proto jsme připraveni ji prodat a jít do standardního nájmu,“ prohlásil šéf loterijní společnosti Chvátal a dodal, že případné stěhování se určitě neuskuteční v nejbližších měsících. „Určitě to nebude žádná hurá akce přes noc, trvalo by to minimálně nějakých tři čtvrtě roku,“ upřesnil Chvátal.

Vážný zájem o koupi budovy ve Vysočanech měl Nejvyšší kontrolní úřad, který za ni a budovy nabízel necelých 300 milionů korun. Koupi ale zamítla vláda. Podle Chvátala nyní žádný podobný kupec není a Sazka prý s nikým o prodeji ani nevyjednává.

Pokud by nikdo o dvě desetiletí starou budovu zájem neprojevil, musela by loterijní společnost investovat do její opravy. „Uvidíme, jestli se něco povede. Když ne, tak ji zrekonstruujeme. Museli bychom to ale podpronajmout. Stala by se z toho víceúčelová kancelářská budova,“ naznačil další možnost Chvátal.

Sazka sázková kancelář vznikla koupí loterijního byznysu od společnosti Sazka, která se v roce 2011 dostala do insolvence. Za něj skupiny PPF a KKCG zaplatily 3,8 miliardy korun. Druhá jmenovaná skupina loni v prosinci za nezveřejněnou částku koupila podíl PPF a stala se jediným vlastníkem společnosti Sazka, sázková kancelář.