Sázkové kanceláře čekají rekordní zájem o hokejové MS

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk/Martin Sterba

Hokejové mistrovství světa konající se po 11 letech opět v Praze a Ostravě podle všeho přiměje tuzemské sázkaře sáhnout do kapsy výrazně hlouběji než při minulých šampionátech. Loni lidé při turnaji v Bělorusku prosázeli 600 milionů korun, letos by to mělo být o několik desítek procent více, vyplývá z prvních odhadů největších tuzemských sázkových kanceláří.

Tuzemská jednička Tipsport loni na sázkách na klání o titul hokejového mistra světa vybrala 280 milionů korun, letos by to podle ředitele firmy Petra Knybela mohl být až dvojnásobek. „Jsem přesvědčen, že to bude z hlediska diváckého zájmu rekord mezi všemi šampionáty, které se dosud uskutečnily,“ řekl v rozhovoru pro deník E15. Neobává se ani negativního vlivu toho, pokud by turnaj skončil pro Česko jako před 11 lety, kdy vypadlo již ve čtvrtfinále a obsadilo sedmou příčku. „Sázkařský i divácký zájem by malinko opadnul, to ano. Ale i potom bych věřil, že zájem zůstane obrovský,“ míní Knybel.

Dvojka na českém trhu Fortuna loni při šampionátu v Minsku nabrala sázky za 255 milionů korun. Nyní by to mělo být podle mluvčího Petra Šraina více o sto milionů, tedy o téměř dvě pětiny. „Domácí mistrovství bude obrovským lákadlem pro fanoušky, stejně jako o sázející. Šampionát bude atraktivní i pro takzvané sváteční sázkaře,“ míní Šrain. „Zvýšený zájem se projeví jak na internetu, tak i na pobočkách. Určitě se bude jednat o největší sázkařskou akci letošního roku,“ dodal.

Zvýšený zájem se projeví jak na internetu, tak i na pobočkách. Určitě se bude jednat o největší sázkařskou akci letošního roku

U sázkové kanceláře Chance si lidé loni vsadili za 70 milionů korun, což bylo u této společnosti nejvíce mezi hokejovými šampionáty v její historii. „Letos očekáváme nejméně 90 milionů. Očekáváme enormní zájem, vždyť se mistrovství koná v Praze a Ostravě a mnoho sázkařů bude utkání sledovat na vlastní oči,“ uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Hokejové mistrovství světa patří společně s fotbalovými šampionáty a olympijskými hrami ke třem hlavním sázkařským vrcholům. Pokud se splní předpovědi sázkovek, mohlo by letošní domácí mistrovství ve výši sázek překonat loňskou zimní olympiádu v ruském Soči, při které lidé vsadili 800 milionů korun. Letošní hokejový turnaj ale zřejmě nepřekoná loňské fotbalové mistrovství světa v Brazílii, kdy lidé vyplnili tikety za 1,4 miliardy korun.