Sázkovka Chance bude partnerem fotbalových lig, asociaci zaplatí čtvrt miliardy

Ligová fotbalová asociace se dohodla se sázkovkou Chance

Ligová fotbalová asociace se dohodla se sázkovkou Chance Zdroj: Pavel Mazáč / Sport

Sázková společnost Chance se stala vítězem výběrového řízení na generální partnerství pro první a druhou fotbalovou ligu na pět nadcházejících sezon. Od ročníku 2024/25 bude vyplácet českému fotbalu každoročně částku, která přesáhne čtvrt miliardy korun, a stane se titulárním partnerem nejvyšší soutěže. Výsledek tendru oznámila Ligová fotbalová asociace (LFA), Chance předložila nejvyšší nabídku. 

„I druhé velké výběrové řízení této sezony musím označit za velice úspěšné a prostředky, které český profesionální fotbal pro další sezony získá, mě potěšily. Konečnou částku, která příjemně překvapila asi nejenom mě, vnímám jako potvrzení faktu, že spojení s českým profesionálním fotbalem je v současnosti velice atraktivní a prestižní záležitostí,“ uvedl v tiskové zprávě předseda LFA Dušan Svoboda.

„Zároveň ji beru jako závazek, abychom se neuspokojili a pokračovali v nastoleném směřování. Nepochybuji, že jak my na LFA, tak i kluby využijeme získané prostředky k dalšímu posunu českého profesionálního fotbalu a k podpoře boomu, který kolem něj v současnosti panuje,“ dodal první muž LFA

Do výběrového řízení se zapojilo hned několik vážných zájemců, kteří byli jak ze sázkařského sektoru, tak i mimo něj. Do druhého kola postoupili tři nejlepší, z nich nejvyšší nabídku dala právě sázková společnost Chance.