Šéf českého Makra končí. Nahradí ho ředitel ukrajinského Metra

makro

makro Zdroj: Profimedia

Dosavadní šéf Makra ČR Guillaume Chêne vpravo a  šéfkuchař Thomas Bühner
2
Fotogalerie

Síť velkoobchodů Makro Cash & Carry ČR odvolala svého šéfa Guillauma Chêna. Deníku E15 to potvrdila tisková mluvčí skupiny Romana Nýdrle. Důvodem k odvolání jsou podle ní zdravotní potíže a Chêne zůstává součástí firmy. Francouzský manažer na nejvyšší tuzemské pozici společnosti působil pět let. Makro je součástí německé skupiny Metro.

Na uvolněné místo má nastoupit Belgičan Olivier Langlet, který dosud působil jako generální ředitel skupiny Metro na Ukrajině a v minulosti byl i ve vedení belgické odnože francouzského maloobchodního řetězce Carrefour. Podle Nýdrle má Langlet navázat na strategické směřování předchozího šéfa.

Podnikatel Tomáš Čupr, který na odvolání Chêna upozornil na svém Twitteru, jeho odchod spojuje s novým distribučním centrem Makra v Kozomíně, jehož výstavba byla podle něho drahá a jeho dokončení trvá příliš dlouho.

Sklad, který má být jeden z nejpokročilejších v České republice, ještě nebyl plně spuštěn, v lednu začal zkušební provoz. Spuštení ostrého provozu distribučního centra tehdy Nýdrle nechtěla předjímat. „Je to pozvolný nájezd, kdy po krocích nastavujeme a upravujeme systémy,“ sdělila v lednu pro E15.  

Cena distribučního centra není známa, realitní poradenská společnost JLL, jež transakci podle údajů z webových stránek zprostředkovala, však v březnu 2017 uvedla částku 35 milionů eur, zhruba 897 milionů korun.