Síť s občerstvením Fruitisimo a Náš grunt propojí své prodejny

Fruitisimo

Fruitisimo Zdroj: e15

Tuzemský řetězec s čerstvými džusy a zmrzlinou Fruitisimo jedná s farmářskou sítí Náš grunt. Obě společnosti začnou už příští rok testovat, jak jim bude fungovat byznys v rámci jedné prodejny. Firmy si od vzájemných synergií mimo jiné slibují snížení nákladů za pronájem.

„Dohodli jsme se, že bychom se v budoucnu rádi spojili v jednom prostoru,“ řekl serveru E15.cz spolumajitel Fruitisima Jan Hummel. Nejde však o majetkové propojení, nezmění se ani loga a barvy firem.

Po otestování pilotního projektu počítá Fruitisimo a Náš grunt s tím, že by licence na společné obchody prodávaly jako franšízu. „To znamená, že franšízant si vezme dvě licence a bude pod jednou střechou provozovat dva franšízové koncepty,“ popsal spolumajitel Fruitisima vizi společného byznysu. Fruitisimo se dosud zaměřovalo hlavně na stánky v obchodních centrech. Jejich výstavba již ale nepokračuje takovým tempem jako v minulosti. „Expanze na ulici je proto další logický krok,“ dodal Hummel.

Vybírají lokality pro společné provozovny

Smlouvy zatím podepsané nejsou, obě společnosti už ale jednají o pronájmu prvních prostor. Typickou lokalitu pro společné provozovny vidí například u velkých kancelářských center. Podle Hummla by se v Česku mohlo uživit kolem 25 takovýchto prodejen. Obě sítě však spolupracují již v současnosti. Fruitisimo v Gruntu prodává některé zmrzlinářské produkty.

Čtěte o zrodu Fruitisima:

Jan Hummel: Nápad na Fruitisimo se zrodil za hromadou amerického nádobí

Fruitisimo brzy otevře čtyřicátou prodejnu, letošní tržby sítě šplhají ke 150 milionům korun. Zhruba podobně utrží ročně také Náš grunt. První pokus o otevření prodejny mimo nákupní a kancelářská centra Fruitisimu v roce 2008 nevyšel. Lépe řečeno z rohu Plzeňské a Radlické na pražském Smíchově se řetězec později přesunul do lukrativnějších prostor v nedalekém obchodním centru.

Skutečným pionýrem mezi provozovnami přímo na ulici je letos otevřený obchod v Hradci Králové. Místní zelinář se tam rozhodl, že z poloviny své velké prodejny udělá právě Fruitisimo. Tento průkopnický projekt se stal pro Fruitisimo inspirací při vyjednávání s Naším gruntem.