Správce prodal majetek Popron Média na druhý pokus

Popron

Popron Zdroj: Popron

Zkrachovalý distributor Popron Média, jeho známky a domény mají nového majitele. Prodej v konkurzu vyšel, ale až na druhý pokus. První výběrové řízení s minimální požadovanou cenou tři miliony korun totiž v květnu zkrachovalo. Zájemce totiž nezaplatil.

„Z rozhodnutí věřitelského výboru jsme obratem vyhlásili výběrové řízení nové. Nakonec se podařilo závod prodat, včera jsme uzavřeli smlouvu a kupující cenu již uhradil,“ řekl deníku E15 zástupce insolvenčního správce, společnosti Indra-Šebesta, Vojtěch Trávníček. Jméno kupce ale neuvedl.

Prodej přišel na poslední chvíli. Firma totiž po prohlášení konkurzu fungovala ve velmi omezené podobě. „Po neúspěchu prvního výběrového řízení byl závod dlužníka připravován k ukončení provozu, a to zejména výpovědí provozních a pracovních smluv,“ podotkl Trávníček.

Do řízení se podle aktuálních údajů správce přihlásily přes dvě stovky věřitelů s pohledávkami v celkové výši 166 milionů korun.

Do insolvenčního řízení s firmou se přihlásilo podle aktuálních údajů téměř 220 věřitelů s pohledávkami v celkové výši 166 milionů korun

Popron Média nevlastní nemovitý majetek. Prodávaly se tak například ochranné známky, internetová doména Popron.cz, automobily a zásoby. Distributor nabízel i databázi s 760 tisíci kontakty na klienty.

Aktivních zákazníků je ale výrazně méně, asi třicet tisíc. Firma v dobách největší slávy dosahovala téměř půl miliardy ročních tržeb. Provozovala i vlastní obchod Popron.cz a distribuovala produkci dalších hudebních vydavatelství.

Po úspěšných letech 2002 až 2008 ale nastal obrat, zejména u zásilkové služby. Loni soud poslal podnik do úpadku a posléze do konkurzu.