Start-up s miliony od Zadáka rozšiřuje služby

Hynek Sagan z Armex Group, zakladatel SharyGo Dan Erlebach a investor Jan Zadák

Hynek Sagan z Armex Group, zakladatel SharyGo Dan Erlebach a investor Jan Zadák Zdroj: archiv E15

Na online platformě SharyGo Partner nově nabízejí věci k zápůjčce zavedení pronajímatelé nářadí, stavební techniky, vybavení pro akce, filmový průmysl a nejčerstvěji i sportovní potřeby.

Novinka prošla měsíčním testování, během kterého se nabídka SharyGo rozšířila o tři tisícovky předmětů z portfolia tradičních půjčoven. "Pro nás je to přirozený vývoj a rozšíření platformy. Ve spolupráci s půjčovnami vidíme opravdu velký potenciál," uvedl investor Jan Zadák. Ten společně se skupinou Armex nedávno vložil do start-upu nižší desítky milionů korun.

Půjčení svých produktů na nové platformě tak nabízí jedna z největších půjčoven nářadí a stavební techniky HR System, pronajímatel zařízení pro filmové profesionály FilmCrew, půjčovna vybavení For Events a další.

“Pro profesionální půjčovny je spuštění vlastní online platformy složité a drahé. My jim ale nabízíme veškerý servis,” řekl Dan Erlebach, který v půjčovnách konkurenci nevidí. “Cílem je navázat partnerství výhodné pro všechny,“uvedl Erlebach s tím, že celý trh půjčoven nabízí až 800 tisíc předmětů. SharyGo má zatím skromnější ambice, vlastní nabídku předmětů chce navýšit na deset tisíc.

Start-up funguje teprve od letošního léta. Na podzim získal klíčovou dvojici investorů, konkrétně Jana Zadáka a Armex Group, kteří do start-upu vložili nižší desítky milionů. Nyní dochází k rozšíření služeb o SharyGo Partner.