Štěstí? Sazka otevře první vlastní kavárny

Sazka otevře první vlastní kavárnu

Sazka otevře první vlastní kavárnu Zdroj: Sazka

Sazka ilustrační a archivní fotky
Sazka a její studio
Sazka a její studio
Sazka a její studio
Sazka ilustrační a archivní fotky
10
Fotogalerie

Lídr na tuzemském trhu číselných loterií, společnost Sazka, se pouští do dosud neznámého byznysu. V pátek oficiálně otevře v obchodním centru Flora v Praze první restaurační podnik s názvem Kavárna štěstí. Postupně plánuje otevřít ještě další dvě – druhá bude v ulici Národní a třetí na Budějovické.

„Jsme první na světě, kdo se rozhodl propojit svět kávy a gastronomie se světem loterií,“ uvedl generální ředitel Sazky Robert Chvátal. Lákat návštěvníky budou podniky nejen kávou, ale i loteriemi. V Kavárně štěstí tak bude součástí nabídky i speciální Šťastné menu, které si zákazníci budou moct objednat a dostanou k nápoji i los v ceně menu.

Celková investice do konceptu Kaváren štěstí činí řádově desítky milionů korun. „Není to investice do jedné kavárny, ale do vývoje konceptu, designu, technologií, které budeme využívat i v dalších podnicích,“ podotkl Chvátal. Pokud se provoz osvědčí, hodlá Sazka rozšířit projekt prostřednictvím franšíz po celé republice.

Sazka se otevřením kavárny hodlá dál posunout od čistě loterijní společnosti směrem k zábavní. „Dlouhodobě se chceme profilovat jako zábavní firma, která probouzí v lidech touhu prožít velké sny a Kavárna štěstí je jedním z kroků, jak toho dosáhnout,“ podotkl Chvátal.

Firma s jedenáctimiliardovým obratem provozuje terminály na zhruba sedmi tisících místech, vsadit si Sportku a další hry lze i na dalších několika tisících místech v obchodních řetězcích či na čerpacích stanicích. Sazka ale začala budovat i své vlastní značkové prodejny. Mezi nové prodejní kanály budou patřit právě i Kavárny štěstí.