Synot spustí loterii jen jako doplněk, nebo vůbec

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: synottip.cz

Holding Synot poté, co neuspěl v soutěži o Sazku, přehodnocuje plány se svou vlastní číselnou loterií Synot Lotto. Původně ji chtěl spustit v září. Zatím se tak nestalo a je možné, že ani nestane. Důvodem je mimo jiné obava, zda se na trhu uživí více než tři takové loterie, kterými jsou nyní Sportka od Sazky, Fortuna Loto a Tipšestka od Tipsportu.

Holding nyní vyhodnocuje, v jaké podobě a zda vůbec Synot Lotto spustí. „S největší pravděpodobností se však o standardní podobu tohoto typu loterie jednat nebude. Synot Lotto připadá v úvahu spíše jako doplňková hra k našim stávajícím produktům,“ řekla mluvčí holdingu Magda Pekařová.

„Zvažujeme však také variantu, že číselnou loterii s ohledem na situaci na trhu nerozjedeme vůbec. Terminály umístěné v síti našich provozoven a sportbarů v tomto případě nabídneme těm, kteří již na trhu s číselnými loteriemi působí,“ dodala. Synot by se pak nadále věnoval své hlavní činnosti, kterou je provoz videoloterijních terminálů a kurzového sázení.

Po padesátiletém monopolu Sazky na číselné loterie rozjely vlastní loterii v červenci hned dvě firmy, Fortuna a Tipsport. Licenci vlastní kromě nich a Sazky ještě Chance, Synot Tip a Sázková kancelář, kterou společně vlastní PPF a KKCG. Sázková kancelář se před dvěma týdny stala vítězem tendru na prodej podniku Sazky.

Z údajů ministerstva financí vyplývá, že od jara nepřibyla žádná nová firma, která by chtěla číselnou loterii spustit. Také podle některých zástupců trhu jsou čtyři loterie a více na české možnosti příliš. Tvrdí to například šéf Asociace provozovatelů kurzových sázek Marek Herman.

Ne všem třem současným hráčům se přitom na trhu daří. Zatímco Sportce a Fortuně Loto tržby ze sázek stále rostou, u Tipšestky je tomu naopak. Minulý týden Češi vsadili v loterii Tipšestka 1,35 milionu korun, což je nejméně za 13 týdnů její existence.

Čtete rádi E15.cz? Dejte nám hlas ve finále ankety českého internetu v kategorii zpravodajství.