Tisk: Křetínský by se brzy mohl dostat do dozorčí rady Metra

makro

makro Zdroj: Profimedia

makro
Daniel Křetínský
3
Fotogalerie

Český investor Daniel Křetínský by se v brzké době mohl dostat do dozorčí rady německého obchodního řetězce Metro. Na svých internetových stránkách o tom dnes informoval německý list Handelsblatt. Předseda dozorčí rady Jürgen Steinemann podle listu na dnešní valné hromadě podniku uvedl, že rada je připravena poskytnout křeslo Křetínskému či některému z jeho zástupců.

Obsazení dozorčí rady by mělo odrážet vlastnickou strukturu společnosti Metro. Křetínský do německé firmy vstoupil loni v srpnu, a vyvolal tak spekulace o možném převzetí podniku.

Společnost EP Global Commerce (EPGC), kterou Křetínský vlastní se slovenským investorem Patrikem Tkáčem, v září oznámila, že svůj podíl v Metru zvýšila na 10,9 procenta. Navíc disponuje opčními právy, díky kterým může v letošním roce podíl v německému podniku zvýšit na více než 30 procent. V takovém případě by pak musela následovat nabídka na převzetí Metra, upozorňuje Handelsblatt.

V České republice je skupina Metro zastoupena od roku 1997. Její divize Makro Cash & Carry ČR provozuje v Česku 13 velkoobchodních center.