Ugo a spol. otevřou desítky nových freshbarů

Fruitisimo

Fruitisimo Zdroj: e15

Rychlá občerstvení s ovocnými šťávami a džusy, freshbary, prožívají rychlý rozvoj. Jejich počet dosáhl v Česku stovky a největší hráči Ugo a Fruitisimo chystají letos i příští rok další expanzi. „Stále se rozšiřuje skupina lidí, kteří preferují zdravý životní styl a zajímají se o to, co jedí a pijí. Češi zároveň zjišťují, že není vždy nutné dělat kompromis mezi zdravým a chutným,“ říká mluvčí Kofoly Jaroslava Musilová.

Rodinný podnik Samarasů navíc před rokem pohltil konkurenční síť Mangaloo a jeho pobočky přejmenoval na Ugo. Kromě toho Kofola otevřela přes desítku dalších nových barů a salaterií, takže nyní jich pod značkou Ugo funguje přes padesát. „Do poloviny roku máme v plánu otevřít dalších pět,“ podotkla Musilová.

Fruitisimo provozuje 41 prodejen, během dvou týdnů otevře dvě nové v Brně a v Ostravě. „Na letošek máme naplánováno deset nových prodejen, z čehož až čtyři budou na Slovensku, zbytek v Praze a v Plzni,“ řekl spolumajitel sítě Jan Hummel.

Potenciál pro růst počtu fresh barů podle mluvčí Kofoly ještě je. „Nechceme však bezhlavě otevírat velké množství provozoven najednou, ale spíš průběžně přidávat nová místa tam, kde to dává smysl. Vnímáme, že existuje strop,“ míní Musilová.

Čtěte příběhy českých freshbarů:

Džusové bary Mangaloo: od rockového festivalu až pod křídla Kofoly

Jan Hummel: Nápad na Fruitisimo se zrodil za hromadou amerického nádobí

Na druhou stranu zájem o čerstvé šťávy podle ní roste plošně a fresh bary nejsou jedinou cestou, kterou firma jde. Fresh barů je v Česku asi stovka, míst, kde se prodává ovocná šťáva v lahvičkách, podle propočtů Kofoly šestkrát tolik. „Během minulého roku se značka Ugo stala součástí nápojového lístku mnoha restaurací a kaváren, které chtějí nabízet hostům čerstvou šťávu a nechtějí si kvůli tomu pořizovat odšťavňovací zařízení,“ dodala mluvčí.

Ani Fruitisimo nehodlá zůstat jen u klasického freshbaru. Od dubna vyrazí do ulic nová pojízdná prodejna nazvaná Juice Bus. Během roku chce firma přikoupit ještě jednu a příští rok by jejich počet měl stoupnout trojnásobně. „Chtěli bychom mít celkem čtyři v Praze a po jedné v Bratislavě a Brně,“ podotkl Hummel.