Ulčákův E-Invest získá desetinu akcií Fortuny

Loterie Fortuna

Loterie Fortuna

Společnost E-Invest podnikatele Martina Ulčáka kupuje deset procent akcií Fortuna Loterie, která provozuje v Česku loterijní hry a stírací losy. Firmy podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí, podle které mají být akcie převedeny do 12 měsíců od podpisu. Informoval o tom mluvčí Fortuny Petr Šrain.

„Přímý vstup E-Investu Fortuně přinese urychlení v budování distribuční sítě a další posílení týmu o manažery s dlouholetým know-how v oboru,“ uvedl Šrain.

Nově jmenovaný generální ředitel Fortuna Entertainment Group Radim Haluza uvedl, že Fortuna Loterie dohodou získává velmi silného akcionáře a strategického partnera, který by měl zásadním způsobem pomoci k dalšímu rozvoji loterijního segmentu Fortuny. E-Invest se loni ucházel o krachující Sazku.

Fortuna Loterie má nyní na českém loterijním trhu zhruba desetinový podíl. Provozuje hry Superloto, LOTO a Zlatých 11 spuštěné v období od druhé poloviny loňského roku. Rozvíjí také segment stíracích losů a prostřednictvím svých zhruba 2000 prodejních míst po celé ČR nabízí také doplňkové služby, jako je dobíjení mobilních telefonů.

Fortuna Entertainment Group je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek, působí v Polsku, Česku, na Slovensku a v Maďarsku. V říjnu 2010 vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.