Ulčákův E-Invest získal podíl v loterijním byznysu Fortuny

Fortuna, sázky

Fortuna, sázky Zdroj: Siebert Martin/Euro

Skupina Fortuna Entertainment Group prodala firmě E-Invest podnikatele a lobbisty Martina Ulčáka osmiprocentní podíl ve své dceřiné společnosti Fortuna sázky. Ta v Česku provozuje číselné a okamžité loterie. Finanční detaily transakce firmy nezveřejnily.

„Smlouva byla podepsána minulý týden a v nejbližší době by mělo dojít k zanesení změny do obchodního rejstříku,“ uvedla Fortuna. Obě společnosti loni v květnu podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí, ve které se dohodly na spolupráci v českém loterijním trhu.

Zástupci Fortuny v březnu na tiskové konferenci uvedli, že skupina do loterijního byznysu investovala přes deset milionů eur. Dodali, že návratnost investice plánovanou na pět až deset let by mohl urychlit vstup strategického partnera.

Fortuna sázky nabízí loterijní sázení na zhruba šesti tisíc prodejních míst v České republice. Poskytuje také doplňkové služby, jako je dobíjení mobilních telefonů od všech hlavních mobilních operátorů.

Vývoj akcií Fortuny za posledních 5 let:Graf 30. 7. 2013.Graf 30. 7. 2013. | vagaday@mf.cz

Fortuna provozuje od roku 2011 hry Loto a Zlatých 11, později přidala loterii SuperLoto a minutovou loterii Fofr. Podíl Fortuny na českém loterijním trhu je do deseti procent.

Fortuna Entertainment Group, která je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek, patří investiční skupině Penta. Vedle Česka působí také na slovenském, polském a maďarském trhu. Společnosti E-Invest podnikatele Martina Ulčáka patří síť tabákových prodejen Geco.