V Praze skončilo už druhé multikino

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: ctk

V Praze pro nezájem diváků skončilo druhé velké multikino. S posledním březnovým dnem zavřelo své brány kino Cinema City Park Hostivař. Uvedl to dnes server tn.cz. Jako první ukončil provoz v roce 2008 multiplex v pražském obchodním centru Novodvorská Plaza.

Multikino Cinema City Hostivař bylo prvním moderním multikinem v Praze. Divákům se otevřelo v roce 2000. Mělo osm klimatizovaných sálů s obřími plátny pro celkem 1730 diváků.

Za posledních 12 let kino změnilo třikrát název a majitele. Nejprve fungovalo dva roky pod názvem Star Century, do loňska jako Palace Cinemas. Všichni provozovatelé se potýkali s nízkou návštěvností a prodělečným provozem.

Podle serveru digitalnikino.cz byl v Hostivaři zdigitalizovaný pouze jeden kinosál z osmi. Je tak pravděpodobné, že provozovatelé kina, kteří stáli před nutností technické inovace, se raději rozhodli provoz ukončit. Majitel kina se přitom loni vymanil z desetimilionové ztráty a vykázal zisk 16,5 milionu korun.

Společnost Cinema City ukončení kina veřejně neoznámila, dodal tn.cz. Z jejích webových stránek pouze zmizel program kina na následující týdny.

Návštěvnost kin loni meziročně klesla o pětinu a byla nejnižší za posledních šest let. Loni do kin zavítalo 10,79 milionu osob. Kinům klesly i tržby. Multikina loni utržila zhruba miliardu korun, což bylo meziročně o 291 milionů korun méně. Návštěvnost multikin klesla na 7,2 milionu diváků.