Velkoobchod Rexel v Česku končí, převzetí poboček zkoumá ÚOHS

Muž s čtečkou

Muž s čtečkou

Velkoobchod s elektroinstalačním materiálem Rexel CZ odchází z České republiky. Třináct z jeho dvaceti poboček převezme společnost Elektro S.M.S., zbytek čeká likvidace. Transakci aktuálně posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Elektro S.M.S. převezme pobočky v Jablonci nad Nisou, Praze, Kolíně, Pardubicích, Třebíči, Žďáru nad Sázavou, Brně - Řečkovicích, Boskovicích, Vsetíně, Prostějově, Opavě, Valašském Meziříčí, Šumperku a centrální sklad v Prostějově.

Transkace zajímá ÚOHS

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže bude posuzovat oblast velkoobchodu a maloobchodu s elektroinstalačním materiálem. Rozhodnout o povolení spojení firem by měl nejpozději do poloviny prosince.

Rexel působil v Česku 12 let. Firma svou činnost v tuzemsku zastavila zejména proto, že byla v posledních letech ve ztrátě. Podle ekonomické databáze Prodata byla firma ve ztrátě nepřetržitě od roku 2005. Výsledky za rok 2013 zatím nezveřejnila.

Sedm poboček, které Elektro S.M.S. nepřevezme, půjde do likvidace. Týká se to prodejen ve městech České Budějovice, Havlíčkův Brod, Velké Meziříčí, Tišnov, Brno - Dornych, Zlín, Ostrava a technické podpory a centrály v Brně a Prostějově. Ostatní prodejny by mělo Elektro S.M.S. převzít do konce roku.

Češi dodávají vany, lustry i rozvodny napětí