Virtuální operátor Mobil.cz spustí o víkendu provoz. Láká hlavně na bezplatný internet

ilustrační foto (Profimedia.cz)

ilustrační foto (Profimedia.cz) Zdroj: Profimedia.cz

Nový virtuální mobilní operátor Mobil.cz nabídne předplacenou kartu s bezplatným internetovým připojením. Cena hovoru bude 2,50 korun za minutu a SMS za 1,50 Kč, tedy stejné jako u konkurenčního BLESK mobilu.

Mobil.cz, který patří do mediálního domu Mafra, začne nabízet služby v pondělí s využitím mobilní sítě operátora T-Mobile. Podobně jako u BLESK mobilu a Telefóniky půjde o přeprodej služeb operátora, což je považováno za nejnižší formu virtuálního operátora.

Bezplatné internetové připojení bude omezené limitem 200 MB dat na 30 dní. Po vyčerpání limitu se uživateli sníží přenosová rychlost, ale bude moci službu dále bez poplatku využívat. Do datového limitu se nebudou započítávat weby vydavatelství Mafra.

Dobíjet kredit půjde hned od spuštění na všech obvyklých místech. K dispozici bude on-line dobíjení na stránkách www.mobil.cz. Kromě toho půjde koupit dobíjecí kupony v hodnotách 250 Kč a 400 Kč ve většině trafik, u benzínových pump a na dalších místech. Dobít kredit si lze také na terminálech Sazky, v bankomatech, elektronickém bankovnictví většiny českých bank a v dobíjecích terminálech.

Příští týden má služby spustit rovněž virtuální operátor GTS a T-Mobilu zaměřený na firemní klienty. Před zahájením nabídky služeb je Tesco Mobile obchodního řetězce Tesco v síti Telefóniky. Podle neoficiálních informací se již také dohodla firma Quadruple vytvořená Asociací provozovatelů kabelových a telekomunikačních sítí v ČR o využívání sítě Vodafonu. Virtuálního operátora chtějí spustit i distributor energií Centropol Group, společnost ha-vel internet, Voocall a hovoří se i o UPC, České poště a ČEZ.