Zisk Sazky klesl do září o tři pětiny

Sazka od ledna do září vydělala 2,38 miliardy korun, meziročně o 60 procent méně.

Sazka od ledna do září vydělala 2,38 miliardy korun, meziročně o 60 procent méně. Zdroj: SAZKA

Robert Chvátal
2
Fotogalerie

Čistý zisk sázkové společnosti Sazka Group ze skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka za první tři čtvrtletí meziročně klesl o 58 procent na 90,4 milionu eur, tedy 2,38 miliardy korun. Hrubé tržby z přijatých sázek vzrostly o čtyři procenta na 1,42 miliardy eur, což představuje asi 37,4 miliardy korun. Společnost to oznámila na svém webu.

„Všechny naše podniky obchodovaly ve třetím čtvrtletí dobře. Opatření proti šíření koronaviru byla zmírněna a on-line prodej zůstal vysoký. Rychlý návrat k normálnímu obchodování ukazuje na odolnou základní poptávku po našich produktech,“ uvedl generální ředitel společnosti Robert Chvátal.

Sazka Group stoprocentně vlastní českou společnost Sazka a má podíly v dalších evropských sázkových firmách. V červnu se stala většinovým majitelem rakouské loterijní společnosti Casinos Austria, když v ní zvýšila svůj podíl na 55,48 procenta. Sazka Group také vlastní 40 procent v největší řecké sázkové firmě OPAP a 32,5 procenta v italské společnosti LottoItalia.

Na podzim Sazka Group oznámila, že se uchází o licenci k provozování britské národní loterie. Předsedou britského týmu pro výběrové řízení se stal britský podnikatel Keith Mills, který sehrál klíčovou roli v tom, že Londýn získal pořadatelství olympijských her v roce 2012.

Loni skupina zvýšila čistý zisk meziročně o 35 procent na 311 milionů eur, tedy 8,3 miliardy korun. Hrubé tržby z přijatých sázek stouply o šest procent na 1,91 miliardy eur, což v přepočtu znamená 50,9 miliardy korun.