Známý autobazar dostal statisícovou pokutu za několik pochybení

Autobazary letos nemají lehký rok. Podle Asociace prodejců použitých automobilů-autobazarů ČR ukončilo letos činnost 65 autobazarů, přičemž jen jarní uzavírka ekonomiky připravila sektor o tržby kolem půl miliardy korun.

Autobazary letos nemají lehký rok. Podle Asociace prodejců použitých automobilů-autobazarů ČR ukončilo letos činnost 65 autobazarů, přičemž jen jarní uzavírka ekonomiky připravila sektor o tržby kolem půl miliardy korun. Zdroj: profimedia.cz

AAA Auto zaplatí 300 tisíc na pokutě od ČNB
Pokuta pro AAA Auto od ČNB se dotkla pro „Áčka“ výnosného byznysu. Z informací z rozhodnutí regulátora vyplývá, že jen od prosince roku 2018 do února následujícího roku dostala firma za zprostředkování pojištění 55 milionů korun, za zprostředkování spotřebitelských půjček pak 390 milionů korun.
AAA Auto prodalo letos zhruba o pětinu méně aut než loni
4
Fotogalerie

Přestupky, kterých se prodejce ojetých automobilů dopustil během dvou posledních let, mu vynesly šestimístnou pokutu. Jeho pochybení se mimo jiné týkala nedostatků při zprostředkování úvěrů a pojistek na prodávaná auta, což je pro firmu byznys v řádu stamilionů korun. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!