Obchodní rozhovory Evropy a USA drhnou. Američané nechtějí jednat před volbami, říká eurokomisař

Ranní přehled podle Bloombergu

Ranní přehled podle Bloombergu Zdroj: E15.cz

Web E15.cz přináší několik důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Uvolňování pokračuje

Poslední plán uvolňování koronavirových opatření ve Velké Británii povolí otevření zoologických zahrad a autokin. Vláda naopak couvla s plánem na úplné otevření základních škol před letní přestávkou. Počet nových případů koronaviru v USA rostl nejpomaleji od března. Stát New Jersey zrušil plošnou karanténu. Východoněmecká spolková země Durynsko se rozhodla rozvolnit opatření proti koronaviru bez ohledu na plánovaný postup ve zbytku země. A indické Dillí zaznamenalo strmý nárůst počtu případů poté, co uvolnilo opatření proti koronaviru.

Dohoda na stole

Berlín věří, že dohoda členských států Evropské unie na záchranném balíčku v objemu 750 miliard eur může být brzy hotová. Poptávka po vládním dluhu zemí EU mezitím roste, úterní aukce irských státních dluhopisů překonala dosavadní rekord.

Odklad obchodních rozhovorů

Transatlantické napětí narůstá. Evropský komisař pro obchod Phil Hogan prohlásil, že USA prakticky přerušily obchodní rozhovory s EU a že pauza pravděpodobně potrvá až do až do listopadových amerických prezidentských voleb.

Očekávané události

Americké a evropské akcie míří vzhůru v očekávání oznámení dalších kroků americké centrální banky Fed. Ropa zlevnila v reakci na překvapivou zprávu, že americké skladové zásoby vytěžené suroviny opět rostou. Očekávají se data o výkonu francouzského průmyslu.