Agenturu MEC vede Živica

Daniel Živica

Daniel Živica Zdroj: archiv

Daniel Živica obsazuje nově vytvořenou pozici chairmana pro ČR a Slovensko. Klientské portfolio v ČR bude řídit spolu s Markem Hofhanzlem.

Mediální agentura MEC jmenovala Daniela Živicu do nově vytvořené funkce chairman pro Českou republiku a Slovensko (Chairman MEC CZ&SK). Živica, který i nadále zůstává také ve funkci CEO agentury MEC Slovenská republika, bude ve své nové roli dohlížet na činnost agentury MEC v obou zemích. Bude zodpovídat za strategický rozvoj, finanční řízení a investice, realizaci agenturního plánu Digital & Data Shift a také za strategii pro práci s talenty napříč oběma trhy.

Ve funkci CEO pro Českou republiku i nadále zůstává Marek Hofhanzl. V rámci komunikované strukturální změny bude úzce spolupracovat s Živicou na strategickém rozvoji agenturní nabídky v České republice a soustředí se na interní řízení české pobočky MEC. Živica a Hofhanzl budou společně zodpovídat za řízení klientského portfolia MEC v České republice.

Z pohledu struktury řízení agentury podléhá nově zřízená pozice chairman CZ&SK Anně Lubowské, chairman CEE, Rusko & CIS. Hofhanzl je podřízený Živicovi.

Živica pracuje na pozici CEO MEC Slovenská republika od roku 2008. Ve své funkci zodpovídá za rozvoj klientského servisu, strategického směřování agentury, vývoj digital & data služeb, získávání talentů a v neposlední řadě vyhledávání nových obchodních příležitostí.

Než se ujal role CEO MEC Slovenská republika, zastával zde funkci business unit director, do které byl jmenován začátkem roku 2005, po sloučení agentur TME a CIA. V průběhu své kariéry pak pracoval pro klieny jako Beiersdorf, T-Mobile, Visu a Credit Suisse, pozdější AXA.