Animovaná komedie Rio 2 i nadále vede návštěvnost kin

Mistr: jediný film společnosti, který si na sebe nevydělal, ale nikomu to nevadí

Mistr: jediný film společnosti, který si na sebe nevydělal, ale nikomu to nevadí Zdroj: Repro Strategie

Americký animovaný snímek Rio 2 líčící další příběhy z rodinného života modrých papoušků je opět v čele tabulky nejnavštěvovanějších filmů českých kin. O víkendu ho podle informací Unie filmových distributorů zhlédlo dalších 33.815 diváků, kteří v pokladnách osmi desítek kin nechali 3,1 milionu korun. Celkem má na kontě už přes 180.000 lidí, celkové tržby činí 23 milionů korun.

Na druhém místě skončilo stejně jako před týdnem pokračování příběhů komiksového Spidermana, které si o víkendu připsalo 19.180 diváků. Na třetím a čtvrtém místě jsou americké snímky Jedna za všechny a Divergence. Páté místo obsadil německý film Ranhojič nabízející výpravnou podívanou i atraktivní a vzrušující téma počátků lékařství, střet Orientu a Evropy. Vzápětí po premiéře si ho nenechalo ujít 8326 lidí.

Autorský debut Jiřího Mádla Pojedeme k moři skončil šestý - na kontě má zatím 56.519 lidí a tržby ve výši 6,6 milionu korun. Domácí tvorbu reprezentuje i komedie Karla Janáka s názvem 10 pravidel jak sbalit holku, kterou během osmi týdnů zhlédlo 124.922 lidí. O víkendu skončila osmá.

Žebříček je sestavován z údajů, které Unii filmových distributorů poskytují provozovatelé 160 největších kin v ČR. Roční výsledky této skupiny tvoří zhruba 85 procent celkové bilance všech českých kin. Pro pořadí jsou rozhodující tržby, ne počet diváků.

[[|Filmový festival Finále Plzeň přitahuje známé osobnosti i sponzory]