APMS hledá poskytovatele systému DMS

Chytrá mobilní zařízení (ilustrační foto)

Chytrá mobilní zařízení (ilustrační foto) Zdroj: E15

Asociace provozovatelů mobilních sítí chce rozvinout systém dárcovských SMS (DMS). V soutěži o poskytovatele systému DMS bude rozhodovat zejména transparentnost.

Asociace provozovatelů mobilních sítí (APMS) vypisuje výběrové řízení na poskytovatele systému dárcovské SMS (DMS). Cílem tohoto kroku je přispět k dalšímu rozvoji mobilního fundraisingu v ČR, a zvýšit tak příjem nestátních neziskových organizací prostřednictvím služby DMS. Nový systém by v ideálním případě měl začít fungovat již počátkem roku 2016.

Základními podmínkami pro poptávanou službu je její maximální transparentnost a to, že obdarovaná organizace musí obdržet celou darovanou částku. Uchazeč musí být českou právnickou osobou se zkušenostmi s neziskovým sektorem. Musí mít také jasnou představu o budoucím rozvoji služby a o způsobu financování celého systému. Důležitým faktorem je rovněž reputace uchazeče a schopnost provozního zajištění celého systému.

Výběrové řízení proběhne dvoukolově. Uchazeče bude hodnotit pětičlenná výběrová komise složená ze zástupců firem sdružených v APMS a největšího uživatele DMS, tedy společnosti Člověk v tísni. O vítězi rozhodne komise do 31. 5. 2015. Vybraný uchazeč bude doporučen představenstvu APMS ke konečnému rozhodnutí. Výběrové řízení může být také uzavřeno, aniž by byl zvolen vítěz.

Zájemci mohou své nabídky předkládat elektronicky do 30. dubna 2015. Podrobné podmínky výběrového řízení jsou zveřejněny na Apms.cz.