Barrandov zařadí do vysílání čínské televizní a filmové snímky

Televize Barrandov mediálního podnikatele Jaromíra Soukupa bude vysílat čínskou filmovou a televizní tvorbu. Vzájemnou spolupráci uzavřeli čínský ministr pro tisk, rozhlas, film a televizi Cai Fuchao společně se společností Empresa Media magnáta Soukupa.

Předmětem společného jednání bylo vytvoření možné strategické spolupráce čínských a českých médií. Ta tuzemská reprezentoval právě vydavatelský dům Empresa Media, vlastník TV Barrandov, 4. nejsledovanější televizní stanice na českém trhu.

Ministr pro tisk, rozhlas, film a televizi Čínské lidové republiky, pan Cai Fuchao, vyslovil přání zlepšit vzájemné porozumění a přátelství vedoucí ke zlepšení spolupráce a výměny informací v oblasti médií mezi oběma zeměmi. Současně poskytl exkluzivně Televizi Barrandov licence na vysílání několika čínských filmových titulů, televizních seriálů, dětských animací a dokumentárních snímků.

„Vážím si pana ministra Cai Fuchao za jeho vřelý zájem o Českou republiku a věřím, že společně najdeme i zrealizujeme zajímavé televizní či filmové projekty. Dnešní podpis smlouvy považuji za vstřícný krok ze strany čínského partnera, který otvírá dveře pro další společné významné mediální projekty,“ okomentoval uzavření spolupráce majitel a předseda představenstva společností Empresa Media a Barrandov Televizní Studio Jaromír Soukup.

Perspektivní spolupráce

Cai Fuchao je v České republice na oficiální návštěvě, jejíž součástí byla i slavnostní premiéra čínského snímku Somewhere Only We Know (Jen my víme kde). Ta se uskutečnila včera 5. května 2015 v Kině Lucerna. Romantický film natočený v Praze vyvolal v Číně senzaci, a tudíž ve velkém láká čínské turisty do naší metropole.

„Byla jsem uchvácená, s jakým nadšením režisérka Xu Jinglei zachytila krásy Prahy, na jejímž půdorysu se odehrává romantický příběh, který Vás chytí za srdce. Věřím, že film české diváky zaujme a že bude pozitivní vlaštovkou pro další čínsko–české filmové či televizní projekty,“ přeje si generální ředitelka TV Barrandov a místopředsedkyně představenstva Empresa Media Marcela Hrdá s tím, že Barrandov je připraven přinést českým divákům atraktivní obsah, který bude cestou k poznání přírodních krás a kulturního bohatství Číny.